ÅKULLA KÖK & CAFÉ

Här finns något för alla smaker!

Maten vi serverar återspeglar vår vision kring hållbarhet, hälsa och miljö. Vi har ett nära samarbete med Hallands Matgille , deras misson är att den halländska livsmedelssektorn ska producera "god klimatsmart mat som bidrar till en bättre miljö och konkurrenskraftiga företag."

“Tänk globalt, ät lokalt.” – Maten är nyckeln! 

 

Majoriteten av våra råvaror är ekologiska och KRAV-märkta från främst lokala halländska producenter. Av de produkterna komponerar vi säsongsbetonade

rätter för att kunna erbjuda er gäster så näringsrika måltider som möjligt!

Dricksvattnet vi serverar kommer från vår egen vattenbrunn vilket har fått en nationell hållbarhetsmärkning, Kranmärkt vatten.

Vi har Klean Kanteen flaskor i härliga färger! Perfekta att fylla med vårt kranmärkta vatten och ta med ut i naturen eller på träningsrundan! 

IMG_0118.jpeg
 
foodiesfeed_edited.jpg

KÖK &  CAFÉ

Hos oss kan du ladda batterierna med ett näringsrikt mellanmål eller en hembakad god fika baserad på ekologiska och kravmärkta råvaror. 

Du finner även bäriga smoothies, matiga smörgåsar och hembakta kakor i vårt sortiment. 

På vardagarna har vi en lunchmeny bestående av skogspytt, veckans soppa med bröd och ugnsbakad potatis som serveras med räkröra. Det går även att få vår goda matvåffla.  (Reservera gärna lunch om ni är fler än åtta personer via bokningsformuläret nedan).

Självklart kan ni hos oss avnjuta den klassiska Åkulla våfflan gjord på KRAV-märkt mjöl från Limabacka Kvarn, som serveras med hemmagjord sylt och vispad ekologisk grädde.

HELGLUNCH 16-17/1

 

Åkulla hamburgaren gjord på viltkött - ugnsrostad potatis. 150kr

Vegetarisk gulasch med rotfrukter från Tångagård.  

120kr

Barn 75kr

Inkl. sallad, bröd, kaffe/te.

 

I dessa tider går det att ta med all vår lunch ut som take away (ta gärna med er egna matlåda eller sopptermos, så fyller vi den! 20kr avdrag på maten), även fika går att få med ut i naturen

Vintermeny  

För boendegäster erbjuder vi upp till trerättersmiddag tillagad på råvaror utifrån årstiderna, sittning kl. 18.00.

 

 
 
 
 

Råvaror baserade på årshjulet

Maten vi serverar lagas från grunden och baseras på majoritet ekologiska och kravmärkta råvaror från vad säsongen har att erbjuda samt vad som finns hemma i vårt skafferi. Därför varierar vår meny och den kommer presenteras veckovis. 

Köket arbetar efter vårt hållbarhetstänk och jobbar för att minska matsvinn. Vårt matavfall komposteras för att bli en näringsrik jord som vi senare kan använda till kommande ört odlingar. 

Vår filosofi kring barnens mat är att barnen får lite mindre mat på tallriken, äts det upp så får barnen mer. Allt för att minska matsvinn och inte göra barnen mätta genom "ögat".

Vårt kök har fullständiga rättigheter och vi samarbetar med  Varbergs Vingrossist som erbjuder naturviner enligt konceptet Wine 4 Life, samt det lokala ölbryggeriet

Subbe bryggeri och Byaregårdens Brygghus!

Byagården .jpg
 

Matpaket 

Njut av din mat ute i naturen! 

Grillpaket 2 personer/145kr

Inkl. 2 st korvar (125-150g/korv), 2 st korvbröd, ketchup, senap, termos med kaffe/te, 2 st muggar, servetter, träbestick

 

Familjepaket 4 personer/240kr

Inkl. 4 st korvar (125-150g/korv), 4 st korvbröd, ketchup, senap, termos med kaffe/te, 2 st muggar, 2 st smakis.

 

Grillpåse 45kr

Inkl. 5 st vedklabbar, 3 st tändkuber och en tändsticksask.

 

Grillkorvarna är gluten- och laktosfria från Lillegårdens kött & chark. Korvbrödet är bakat av Kvarnbageriet i Väröbacka. Vi har även glutenfritt korvbröd från Kullagårdens glutenfria stenugnsbageri. 

Om du vill ta med dig din fika / mat ut i naturen så hjälper personalen gärna dig att packa ihop ett matpaket från caféet. 

CRAFT - ryggsäck finns att hyra. 

 
 

KONTAKT

ÅKULLA OUTDOOR RESORT
432 97 Rolfstorp

BOKA KONFERENS

Tel: 0733-432 992

anna@akullaresort.se

BOKA BOENDE

Tel: 0340-835 00 

info@akullaresort.se

BOKA KÖK & CAFE

Tel: 0340- 835 00 

elisabeth@akullaresort.se 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram

  • Facebook
  • Instagram

BOKA LUNCH OCH MATPAKET

 
 

© 2019 | ÅKULLA OUTDOOR RESORT, Åkulla Friluftsgård 432 97 Rolfstorp | Tel. +46 340-835 00| info@akullaresort.se

  • Facebook
  • Instagram