ÅKULLA 

Runt Åkulla Outdoor Resort finns märkta vandringsstigar och fina cykel-och MTB leder i olika längder, liksom skidspår på vintern. Skidspåren täckta med konstsnö och lockar både proffsåkare och amatörer. Här finns också en pulkabacke och snölekplats för barn vintertid. Åkulla Outdoor Resort ligger vackert vid Yasjön med möjlighet till bastu, bad, fiske och standup paddling ,kanoting och möjlighet att hyr cyklar. 

Åkulla Bokskogar kallas också centralhalländska bokskogsområdet. Ett naturskönt, 50 kvadratkilometer stort område, med ett 20-tal sjöar och många fina utsiktsplatser. Inom området också unika sevärdheter som Bexells talande stenar och Bockstens mosse.

I närområdet finns andra trivsamma besöksmål som Öströö fårfarm, Ästad vingård, Emmastugan (hembygdsgård), Ästad Gård och Stigs MC & Motormuseum.

 

INFORMATION OM COVID 19

Besöksnäringen upplever en tuff tid just nu. Vi vill meddela att vi håller verksamheten öppen och följer såklart noggrant myndigheternas riktlinjer vad gäller städning, personlig hygien samt kontroller. Att nysa och hosta i armvecket, tvätta händerna noggrant och använda handsprit är lika viktigt för vår personal som för våra gäster. Om en anställd har sjukdomssymtom kommer hen att stanna hemma och kontakta vården vid behov. Slopad karens och full betalning gör att ingen ens behöver fundera på saken. Tryggheten går först.

Vill du lämna stan för frisk luft nära naturen så erbjuder vi varierat boende med avskildhet och möjlighet till antingen självhushåll eller helpension. I cafét och restaurangen har borden separerats för en mer avskild måltid. Du kan även avnjuta din måltid ute i naturen eller på vår stora terass. 

 

Vi tar läget på allvar och hoppas även att våra gäster gör det. Du är självklart alltid välkommen till oss, men har du sjukdomssymtom just nu, stanna hemma eller kontakta vården!

u81yBY4w.jpeg
 

Vi som driver Åkulla Outdoor Resort är en familj i tre generationer med både driv och en stor passion för  hälsa, sport och natur.

Vi föll pladask för möjligheten att tillsammans utveckla den här platsen i natursköna Åkulla och fylla den med aktivitet och värme. Vi vill självklart att det ska vara lätt för dig att vistas här hos oss. Vår ambition är att skapa en mötesplats där det är enkelt att bo, äta och uppleva – mitt i hjärtat av de inbjudande skogarna här på Västkusten. 

 

I familjen finns gedigen erfarenhet inom allt från att driva träningsanläggningar och utbildningar inom hälsa till att coacha elitidrottssatsningar. Hemma vid middagsbordet kan det bli en del sportsnack men det är laganda, inte tävlingsresultat, som är det absolut viktigaste för oss.

 

Vi tror på långsiktighet och våra hjärtan klappar extra för naturen, därför arbetar vi med att försöka minimera vår miljöpåverkan och tar gärna ett ansvar som sträcker sig bortom hotellobbyn. 

Välkommen in i vår gemenskap! 

OM OSS

 

KONTAKT

ÅKULLA OUTDOOR RESORT
432 97 Rolfstorp

BOKA KONFERENS

Tel: 0340-835 00

anna@akullaresort.se

BOKA BOENDE

Tel: 0340-835 00 

info@akullaresort.se

BOKA MAT & DRYCK

Tel: 0340-835 00

elisabeth@akullaresort.se 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram

  • Facebook
  • Instagram

MAILA OSS GÄRNA

 

HITTA HIT

Från Malmö, Göteborg, Varberg och Falkenberg
Följ E6 och E20 mot Värnamovägen 153. Ta avfart 54 från E20. Fortsatt på väg 153 mot Åkulla Friluftsgård. 

 

Från Ullared
Kör Varbergsvägen 153. Fortsätt på väg 153 mot Åkulla Friluftsgård. 

 

TA BUSSEN

Från Varberg (bussterminalen)

Buss 651 mot Ullared via Rolfstorp 

Hållplats Haksered (restid 30 minuter) 

Promenad 4 km till Åkulla Friluftsgård 

Aktuell tidtabell hittar du på Hallandstrafikens hemsida 

CYKEL 

Åkullaleden 

Varberg och Åkulla. Största delen av leden går på asfalterad väg, med en kortare sträckning på grus.​

Längd: 24 km

Mera information om cykelleden hittar du på 

www.naturkartan.se (eller ladda ner appen)

 

TAXI

Varbergs taxi 

Varberg - Åkulla alt. Åkulla - Varberg

Fastpris 450 kr  

Kontakta Varbergs Taxi för bokning 

 
 

ÖPPETTIDER

KÖK & CAFÈ

ONS-SÖN kl. 10-16

LUNCH kl. 12-15

 

© 2019 | ÅKULLA OUTDOOR RESORT, Åkulla Friluftsgård 432 97 Rolfstorp | Tel. +46 340-835 00| info@akullaresort.se

  • Facebook
  • Instagram