top of page
IMG_4973.JPG

ÅKULLA
BOKSKOGAR

Åkulla Bokskogar kallas också centralhalländska bokskogsområdet. Ett naturskönt, 50 kvadratkilometer stort område, med ett 20-tal sjöar och många fina utsiktsplatser. Inom området också unika sevärdheter som Bexells talande stenar och Bockstens mosse.​​

IMG_9773.jpg
Ny-översiktskarta-5-1024x1024.gif

VANDRINGSLEDER

Vandra i Åkulla bokskogar, ett naturskönt område bestående av 12 naturreservat och ett 20 tal sjöar.

 

Landskapet är vackert och varierat med öppna fält och dramatiska bergsbranter. En magisk upplevelse året runt och oavsett årstid. 

Upplev ett unikt naturområde i Hallands inland, nära Falkenberg och Varberg. Här finns 12 vandringsleder av olika svårighetsgrad, var för sig mellan 1,6 – 6 km, men de flesta sammanlänkade via utmärkt stigsystem. Även Hallandsleden passerar i området. 

LÄS MER

YASJÖSTIGEN

Yasjöstigen 5,3

Leden startar vid Åkulla Outdoor Resort. Enkel vandring runt Yasjön med undantag för ett kuperat och stenigt parti som begränsar framkomligheten. Blandskog är dominerande men en kort sträcka går genom reservatet ”Åkullaboket” som består av äldre bokskog. Vandring, trailrunning och MTB-cykling

7-Folder-Vandringsstigar-2019-Yasjöstigen.png
Lunch till Lunch
8-Folder-Vandringsstigar-2019-Bockstenstigen.png

BOCKSTENSSTIGEN

Bockstensstigen 3,9

Bockstensstigen går till stora delar genom Nabbens naturreservat, 3.9 km. Länk från Åkulla Outdoor Resort. 

Kuperad vandring som till stora delar utgörs av vacker bokskog. Från den östliga parkeringen kan man enkelt ta sig till Bockstens mosse och platsen där den berömda Bockstensmannen hittades. Vandring, trailrunning och MTB-cykling. 

HALLANDSLEDEN

Ger dig en chans att uppleva omväxlande natur och rika kulturutbud. 

 

Hallands vackra inland till fots genom att vandra på Hallandsleden. Upplev naturen på nära håll och njut av stillhet och tystnad. Hallandsleden möter Skåneleden i söder och Bohusleden i norr. På sin väg genom Halland kan du välja en östlig och en västlig sträckning av leden. De båda sträckorna förenas i Åkulla, öster om Varberg och i Gyltige, norr om Simlångsdalen. 

För mer info TRYCK HÄR

DSC_5713_edited.jpg
Pinewood-Env-0001-0021-0028 (5290).jpg

VANDRINGS
PAKET

Vandra i Åkulla Bokskogar på egen hand

Ni anländer till oss på förmiddagen och lämnar ert bagage. 

Vi skickar med matsäck med lunch, dricka, energi bar och kaffe eller te samt en vandringskarta över området. Väl tillbaka hos oss checkar ni in och kan därefter njuta av ett uppfriskande bad i Yasjön och mys framför brasan. På kvällen serveras en middag tillagad på huvudsak ekologiska, Krav-märkta och närproducerade råvaror utifrån säsong. 

FÖR MER INFO

bottom of page