ÅKULLA 

Runt Åkulla Outdoor Resort finns märkta vandringsstigar och fina cykel-och MTB leder i olika längder, liksom skidspår på vintern. Skidspåren täckta med konstsnö och lockar både proffsåkare och amatörer. Här finns också en pulkabacke och snölekplats för barn vintertid. Åkulla Outdoor Resort ligger vackert vid Yasjön med möjlighet till bastu, bad, fiske och standup paddling ,kanoting och möjlighet att hyr cyklar. 

Åkulla Bokskogar kallas också centralhalländska bokskogsområdet. Ett naturskönt, 50 kvadratkilometer stort område, med ett 20-tal sjöar och många fina utsiktsplatser. Inom området också unika sevärdheter som Bexells talande stenar och Bockstens mosse.

I närområdet finns andra trivsamma besöksmål som Öströö fårfarm, Ästad vingård, Emmastugan (hembygdsgård), Ästad Gård och Stigs MC & Motormuseum.

 

INFORMATION OM COVID 19

Besöksnäringen upplever en tuff tid just nu. Vi vill meddela att vi håller verksamheten öppen och följer såklart noggrant myndigheternas riktlinjer vad gäller städning, personlig hygien samt kontroller. Att nysa och hosta i armvecket, tvätta händerna noggrant och använda handsprit är lika viktigt för vår personal som för våra gäster. Om en anställd känner sig det minsta krasslig kommer han eller hon att stanna hemma och kontakta vården. Slopad karens och full betalning gör att ingen ens behöver fundera på saken. Tryggheten går först.

Vill du lämna stan för frisk luft nära naturen så erbjuder vi varierat boende med avskildhet och möjlighet till antingen självhushåll eller helpension. I cafét och restaurangen har borden separerats för en mer avskild måltid. Du kan även avnjuta din måltid ute på vår stora terass. 

 

Vi tar läget på allvar och hoppas även att våra gäster gör det. Du är självklart alltid välkommen till oss, men känner du dig krasslig just nu, kontakta vården!

u81yBY4w.jpeg
 

Vi som driver Åkulla Outdoor Resort är en familj i tre generationer med både driv och en stor passion för  hälsa, sport och natur.

Vi föll pladask för möjligheten att tillsammans utveckla den här platsen i natursköna Åkulla och fylla den med aktivitet och värme. Vi vill självklart att det ska vara lätt för dig att vistas här hos oss. Vår ambition är att skapa en mötesplats där det är enkelt att bo, äta och uppleva – mitt i hjärtat av de inbjudande skogarna här på Västkusten. 

 

I familjen finns gedigen erfarenhet inom allt från att driva träningsanläggningar och utbildningar inom hälsa till att coacha elitidrottssatsningar. Hemma vid middagsbordet kan det bli en del sportsnack men det är laganda, inte tävlingsresultat, som är det absolut viktigaste för oss.

 

Vi tror på långsiktighet och våra hjärtan klappar extra för naturen, därför arbetar vi med att försöka minimera vår miljöpåverkan och tar gärna ett ansvar som sträcker sig bortom hotellobbyn. 

Välkommen in i vår gemenskap! 

OM OSS

 

KONTAKT

ÅKULLA OUTDOOR RESORT
432 97 Rolfstorp

BOKA KONFERENS

Tel: 0340-835 00

anna@akullaresort.se

BOKA BOENDE

Tel: 0340-835 00 

info@akullaresort.se

BOKA MAT & DRYCK

Tel: 0340-835 00

elisabeth@akullaresort.se 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram

  • Facebook
  • Instagram

MAILA OSS GÄRNA

 

HITTA HIT

Från Malmö, Göteborg, Varberg och Falkenberg
Följ E6 och E20 mot Värnamovägen 153. Ta avfart 54 från E20. Fortsatt på väg 153 mot Åkulla Friluftsgård. 

 

Från Ullared
Kör Varbergsvägen 153. Fortsätt på väg 153 mot Åkulla Friluftsgård. 

 

TA BUSSEN 

Busslinjen ÅKTUREN är igång under perioden 1 maj -

27 september. Med avgång från Varbergs bussterminal, hållplats E, enligt nedanstående tider. 

 

Tidtabellen gäller fyra turer om dagen enl följande:

1.5 - 16.6         lör, sön- och helgdagar 

15.6 - 16.8       alla dagar i veckan 

17.8 - 27.9      lör, sön- och helgdagar 

 

Avgångstider Varbergs station: 
09:45, 11:45, 14:30 och 15:45

 

Tider då bussen passerar Åkulla Outdoor Resort:
10:23, 12:23, 15:08 och 17:08

Biljetter:
Biljett kostar 75 kr/vuxen för studenter 57 kr för ungdomar

(7-19 år) 45 kr. Mera information finns på hallandstrafiken.se 

 

ÖPPETTIDER

CAFÉ & RECEPTION

2 november-25 december har vi stängt cafét och restaurangen pga av köksrenovering.

För mer info

 

LUNCH 

Stängt 2 november - 25 december pga köksrenovering

 

© 2019 | ÅKULLA OUTDOOR RESORT, Åkulla Friluftsgård 432 97 Rolfstorp | Tel. +46 340-835 00| info@akullaresort.se

  • Facebook
  • Instagram