top of page

HALLANDSLEDEN

 

Upptäck Hallands vackra inland till fots eller cykel. Upplev naturen på nära håll och njut av stillhet och tystnad. Hallandsleden möter Skåneleden i söder och Bohusleden i norr. På sin väg genom Halland kan du välja en östlig och en västlig sträckning av leden. De båda sträckorna förenas i Åkulla, öster om Varberg och i Gyltige, norr om Simlångsdalen. 

För mer info TRYCK HÄR

20180504-20.jpg

ÅKULLALEDEN

 

Åkullaleden börjar i Varberg och följer den gamla banvallen österut. Naturen är kuperad och mycket vacker med fantastiska bokskogar och många sjöar.

Cykelleden är enkel att cykla. Bokskogarna är karakteristiska för Åkullatrakten och MTB-loppet Bockstensturen går sträckan Varberg-Åkulla-Varberg varje år.

Åkulla-Varberg 24 km

https://naturkartan.se/sv/akulla-bokskogar/akullaleden

MTB- STIGCYKELLED

I Åkulla skapar Varbergs kommun en stigcykelled som är anpassad för både nybörjare och erfarna cyklister. Stigcykelprojektet bygger på samverkan mellan kultur- och fritidsförvaltningen, näringslivs- och destinationskontoret​, Varbergs Fastighets AB och flera externa aktörer.

Start ca 200 m från Åkulla Outdoor Resort 

 

GRÖN 1200 m

BLÅ  1100 m

RÖD 800 m

SVART 100 m

Sherides_Hellas_DSC6752 1.jpg

VANDRING/TRAILRUN/CYKLING

Yasjöstigen 5,3

Leden startar vid Åkulla Outdoor Resort. Enkel vandring runt Yasjön med undantag för ett kuperat och stenigt parti som begränsar framkomligheten. Blandskog är dominerande men en kort sträcka går genom reservatet ”Åkullaboket” som består av äldre bokskog. Vandring, trailrunning och MTB-cykling (nr 7)

Bockstensstigen 3,9

Bockstensstigen går till stora delar genom Nabbens naturreservat, 3.9 km. Länk från Åkulla Outdoor Resort. 

Kuperad vandring som till stora delar utgörs av vacker bokskog. Från den östliga parkeringen kan man enkelt ta sig till Bockstens mosse och platsen där den berömda Bockstensmannen hittades. Vandring, trailrunning och MTB-cykling. (nr 8)

 

Markerade med ekstolpar med brett vitt band och röda brickor med Åkulla bokskogars logga.  För mer info om vandringslederna i Åkulla bokskogar

She-Rides-camp-are-084.jpg
Motionsspår

MOTIONSPÅR

Elljusspåret/motionspåret 2,3 km

Tillgänglig och enkel grusvägscykling som går igenom reservatet ”Åkullaboket”. Under vinterhalvåret används spåret till längdåkning. 

cykling.jpg
Sherides_Sälen_DSC5828.jpg

MTB UTHYRNING 

Trek Roscoe 6 som är en idealisk inkörsport till mountainbike.  

1 Large > 170 cm

1 Large/Medium 165-170 cm

Höj- och sänkbar sadel (regleras vid styret) 

450 kr/3 tim

3 BARN MTB passar för ålder 8-10

250 kr/3 tim

 

BOKA

Guidad MTB 1,5 tim -tur inkl. fika

Mars-april Pris 990 kr /person

Maj -september Pris 1295 kr/person 

Minimum 2 personer - max 4 personer

Inkl. Mtb cykel 

Möjlighet till grupppris om ni är fler än 4 personer.

Skicka en förfrågan på aktiviteter@akullaresort.se

GRAVEL

Åkulla Outdoor Resort med sitt unika läge i Åkulla bokskogar erbjuder nästan oändliga möjligheter till Gravel, eller grusvägscykling som vi också kallar det. 

Vi har länge varit ett välkänt vattenhål för Gravelentusiaster året om och många lägger sina rundor så att de kan komma in till oss på lunch eller en fika. För våra övernattande gäster som vill cykla Gravel betyder det att de får grusvägar i världsklass och Åkulla välkända bokskogar rakt utanför dörren. 

 

Cyklingen är varierad med dels slingrande skogsvägar, dels mjuka snabba böljande vägar på grus. Trafiken är minimal och det är ingen överdrift att säga att du ofta kan räkna bilarna du möter på en hand och ibland kanske två händer. 

 

Grusvägarna i Halland har inspirerat cyklister under lång tid och om du är Gravelcyklist så ger vi dig möjligheten att uppleva friheten och de naturvärden som vår grusvägscykling erbjuder. 

 

Här är några förslag på rundor i lite olika stilar och distanser som du kan ladda ner i din cykeledator om du har den möjligheten. 

Åkulla Outdoor långa gruset 97 km | 96.3 km Cycling Route on Strava

Åkulla Outdoor medel gruset 75 km | 74.0 km Cycling Route on Strava

Åkulla Outdoor korta gruset 24 km | 23.8 km Cycling Route on Strava

Åkulla Outdoor långa äventyret grus 142 km | 141.7 km Cycling Route on Strava

Åkulla Outdoor korta gruset 33 km | 32.9 km Cycling Route on Strava

Åkulla Outdoor medel gruset med höjdmeter 60 km | 59.5 km Cycling Route on Strava

Foto: Jonas Arnesson, ©Cancano Tours AB

IMG_7267.jpg
Pumptrack
Bokning
bottom of page