top of page

FAMILJEN

Välkommen in i vår gemenskap!

Januari 2020 tog vi över Friluftsgården i Åkulla. En familj i tre generationer med både driv och en stor passion för  hälsa, sport och natur.

Vi föll pladask för möjligheten att tillsammans utveckla den här platsen i natursköna Åkulla och fylla den med aktivitet och värme. Vi vill självklart att det ska vara lätt för dig att vistas här hos oss. Vår ambition är att skapa en mötesplats där det är enkelt att bo, äta och uppleva – mitt i hjärtat av de inbjudande skogarna här på Västkusten. Välkomna till oss

Åkulla Outdoor Resort!

MBC_3599_redig_1.jpg
20181012akulla_host-17_jpg.jpg

ÅKULLA

Kort historia om Åkulla friluftsgård

1930 bildade några föreningar Åkulla vintersportplats och på hösten samma år stod en sportstuga färdig i Åkulla. Det gjordes en utbyggnad 1963 och det var då det blev Åkulla Friluftsgård, vilken kommunen tog över 1975 genom en stiftelse.

ÅKULLA BOKSKOGAR

Mitt i de halländska skogarna

Åkulla bokskogar är ett femtio kvadratkilometer stort naturområde som ligger i det inre av Halland i den triangel som Varberg, Falkenberg och Ullared bildar. Inom området finns ett tjugotal sjöar och tolv naturreservat. I dag anses det vara ett av Sveriges främsta bokskogsområden med tanke på den rikedom av ovanliga och hotade arter som finns där.

www.akullabokskogar.nu

DSC_5713_edited.jpg
bottom of page