top of page
MBC_4762.jpg
fullsizeoutput_1645.jpeg

FLYTFLOTTE

Vindskydd ute på ön

Ca 150 meter ut i Yasjön finns en ö och ut till den är det möjligt att åka med linbaneflotte. Flotten har plats för 9-12 personer och man drar sig ut till ön via en lina. På ön finns en lägerplats med vindskydd. Kom ihåg att köpa med ved från oss då detta inte finns att tillgå på ön.

Linbaneflotten är i drift fr.o.m. 1 juni till mitten av oktober, övrig tid hänvisas till vindskyddet bakom ställplatserna vid sjön. 

Viktigt att tänka på!

Eldning utomhus är alltid förknippat med risk för spridning av elden. Eldning sker ALLTID på egen risk och under eget ansvar! Ta alltid reda på rådande brandrisk före du gör upp en eld. Besök Räddningstjänsten Väst för aktuell brandriskprognos.

Åkulla Bokskogar

Välkommen till Åkulla bokskogar

Åkulla bokskogar är ett femtio kvadratkilometer stort naturområde som ligger i det inre av Halland i den triangel som Varberg, Falkenberg och Ullared bildar. Inom området finns ett tjugotal sjöar och tolv naturreservat. I dag anses det vara ett av Sveriges främsta bokskogsområden med tanke på den rikedom av ovanliga och hotade arter som finns där.

Vi ger våra 5 bästa utflyktstips!

Öströö Fårfarm

Stigs MC och Motormuseum

Ästad Vingård

Obbhultsgård

Gunnagård

IMG_9773.jpg
_DSC9779.jpg

VÄRLDSARVET GRIMETON RADIOSTATION 

Utflyktstips till våra kompisar i Grimeton 

 

Runt hörnet från Åkulla på väg mot Varberg finns världens mest unika plats för trådlös kommunikation.

 

En plats som 2004 togs upp på UNESCO:s världsarvslista över unika natur- och kulturarv värda att bevara för framtiden. Världsarvet är det perfekta utflyktsmålet oavsett om du är intresserad av teknik, historia eller bara vill ha en riktig höjdarupplevelse. Prova deras Escape Room Operation Palmqvist, klättra i ett 127 meter högt antenntorn med guide eller följ med på visningen Dagskiftet och kanske en imponerande sändarstart där ni sänder morsekod till hela världen.

 

Radiostationen är en av våra samarbetspartners och hälsar dig hjärtligt välkommen. Läs mer på www.grimeton.org

GOLF

Som boende gäst har du greenfee-rabatt på två av Hallands främsta banor. För att ta del av rabatten måste starttid bokas och betalas via vår reception.  

Läs mera om våra golfpaket 

Hofgårds GK – Golf på naturens villkor

Endast 10 minuter bilväg från Åkulla Outdoor Resort genom den vackra bokskogen kommer du till Hofgårdens GK. Banan som är ekologisk ligger i Himleåns dalgång. Halva banan ligger i ett gammalt öppet jordbrukslandskap och den andra delen i kuperat lövskogsområde, vilket gör den varierande. Med hjälp av Stenån som slingrar sig förbi och igenom området har banan flera naturliga vattenhinder. 

Harabäckens GK - Västkustens mest öppna anläggning

Banan är öppen hela året med ordinarie sommargreener så länge det är barmark. De 12 första hålen är varierande med kuperat, skog och parkkaraktär. De sista sex hålen är flacka med mer vatten. En varierande och utmanande layout du inte får missa! 15 minuters bilväg från Åkulla Outdoor Resort. 

A DAY IN HALLAND

Hitta fler smultronställen

A Day In Halland appen får du massor av semestertips från hela Halland: fina stränder, familjeutflykter, mysiga gårdsbutiker, härliga självplock, spännande cykelleder och så vidare – så att vi kan sprida ut oss lite mer!

Tipsen baseras på var i Halland du befinner dig och vad du är intresserad av.

LADDA NER APPEN "A DAY IN HALLAND"

u81yBY4w.jpeg

RESEGUIDE TILL VARBERG

Upptäck det bästa med Varberg, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

bottom of page